Péter bácsi forditásai

Péter bácsi forditásai

Neonácik világtalálkozója Szentpétervárott. Fotók

2017. május 27. - szamtanmertanfizikapeterbacsitanitja
Nagyon csodálkozom a tömegmédia és a blogoszféra reakcióján az Oroszország kulturális szívében, azaz Szentpéterváron megtartott neonáci világtalálkozóról. Pontosabban nem is a reakción, hanem az adott rendezvényre adott reakciók teljes hiányán.  Hol vannak Szolovjev, Kiszeljov és Sztrizsák vitriolos bejegyzései, hogy Pityerben teljesen legálisan meg lehet tartani ilyen rendezvényeket.?

Március 22.-én Szentpéterváron megtartották a "Nemzetközi orosz konzervatív fórum"-ot, Európa 11 országának vezető neonáci és szélsőjobb pártjainak képviselői jöttek össze: Jöttek Olaszországból, Görögországból, Svédországból stb,stb, és ami a legfőbb--Oroszországból. Oroszországot többek között az Ukrajnai felkelők vezetői képviselték, akik az ukrán fasizmussal állnak szenvedélyes harcban.  Közülük például ez a nevezetes ember:



A nácik Pétervárra ezen a napon mindenfelől érkeztek. Egyedül Ukrajnából nem képviseltették magukat a nácik! Igen, igen... A világ legfasisztább országából egyetlenegy fasisztát sem hívtak meg? Míg a világ leg-antifasisztább országa nemcsak szép számmal képviseltette magát, de még a rendezvény szervezője is volt.

Ámbár mégsem. Valaki mégis részt vett a rendezvényen Ukrajnából- bizonyos Viktória Silova, a Jobboldali Szocialista párt vezetője. De, bármennyire furcsa, egy tipikusan antifasiszta régióból- Dnyepropetrovszkból jött.
Ezek az emberek az antifasiszta Oroszország szívében rendezett hivatalos eseményre Spanyolországból érkeztek:



Ez a kiváló ember Dániából érkezett:



Ezek a kiváló emberek meg Olaszországból.
olasz_fasisztak_pityerben.jpg


Ezek meg Görögországból:




A rendezvényen még az amerikai szélsőjobboldali író Jared Taylor, a "Fehér Identitás" c. könyv szerzője is beszédet tartott

Képfelirat: Pravoszláv hit, vagy halál.

Mellesleg a rendezvény időpontja sem véletlen: 1933 március 22.-én kezdett működni a Dachauban a fasiszta Németország első koncentrációs tábora.



Mindannyian ezen a napon gyűltek össze, hogy megbeszéljék, hogyan harcoljanak az ukrán fasizmussal.



De ami a legérdekesebb: a neonáci gyűlés ellen tiltakozó antifasiszta tüntetőket a rendőrök szétzavarták ill.előállították!


Táblafelirat:A blokádot túlélők és veteránok unokái és dédunokái
"örömmel" köszöntik a Hős Város Leningrádban Hitler és Mussolíni
követőit!


Táblafelirat:Nem kellenek nekünk Pityerben külföldi nácik.
A sajátjainkat se tudjuk hová tenni!

Ime, egy dobos antifát a rendőrautóba hurcolnak.





Nagyon furcsa... Oroszországban a rendőrök szétzavarnak egy antifasiszta tüntetést és védik ... a fasiszta gyűlést... Nem kevertem össze valamit?



Táblafelirat: Elegünk van belőletek

Táblafelirat: Szégyellem a városom
Az orosz jobboldaliak letartóztatási hulláma éppen most csapott át Pityeren. Pontosabban csak azoké, akik a právij szektor hívei voltak. A többi náci a rendőrséget nem érdekli.Megismétlem: a gyűlés nem szélsőségesek valamiféle illegális összejövetele volt, hanem hivatalos szinten zajlott, a hatóságok támogatásával. Hol vannak a csinovnyikok és a résztvevők bűnügyi dossziéi? Ilyenek nincsenek. Ez Oroszország!


Táblafelirat: Megállítottuk a nácikat 1945-ben, megállítjuk 2015-ben is!
Ime , itt még egy valakit tuszkolnak. Nagyon furcsa... ők a fasiszták ellen jöttek tüntetni. Valami Oroszországban nagyon nincs rendben.




Mindig mondtam, hogy a rendőr egy egyenruha, melynek nincs véleménye. Ma antifasiszta rendőr, ha fentről ezt parancsolják neki, holnap meg a fasiszták vedője. Bizonyára szégyen rendőrnek lenni, nemde?

Egy ANTIFA molinó, nem messze a gyűlés helyétől!


Molinó felirat (angolul): A nácik Putyin seggét nyalják!

Ez a helyzet Oroszországban, az antifasizmus bölcsőjében, barátaim! És most képzeljétek, mit tett volna a média, ha Kijevben történik valami hasonló.-)
http://hueviebin1.livejournal.com/150663.html?page=3&cut_expand=1

A bejegyzés trackback címe:

https://koszovoukrajnanakkemenylecketad.blog.hu/api/trackback/id/tr9012090487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyallampolgar 2017.05.28. 09:45:36

Szerintem nem annyira ellentmondásos ez mint ahogy látszik. Putyin nem csak JHaider-t LePen-t, Jobbik-ot támogatott (utóbbit pl KGBélán keresztül). De támogat rengeteg demokrácia, szabadságellenes, illiberális hírportált. Tehát kb ugyanazokat a híreket olvassák.
A mai fasiszták ezért elsősorban a semmivel harcolnak (Sorosbérenc migránsok, zsidószabadkőművesek) ez pedig nemzetközi. Harcolnak még a rendszer ellen ami élhetővé teszi az életet (liberális szabadságjogok: szólás, gyülekezés, véleménynyilváníás, élethez való jog). Ezek is közös ellenségek, hiszen közösen élnek vele és közösen élnek vissza velük.
A Putyin média által tüzelve mindannyian harcolnak a saját országukban az olyan civil szerveztek ellen mely szervezetek a hatalmat ellenőrzik és a szabadságjogokat képviselik. Ezek a szervezetek a hatalom közpénz lopása előtt akadályok.

Aerion 2017.05.28. 09:58:07

Egyallampolgar - jó nicknév, így, magyar ékezet nélkül, összeírva. Pontosan ilyen is vagy, észbeli képességeidet illetően. Nagyjából annyit értesz a körülötted zajló eseményekből, amelyekről írtál, mint a segglyukban lévő szar az emésztés folyamatáról. Egyéb kifejtést gondolataid nem érdemelnek.

Noked-Lee 2017.05.28. 10:22:31

mi értelme van egy két éves hírt közzé tenni?

Szalay Miklós 2017.05.28. 10:58:52

Egy összefoglaló írás az ideológiákról, az ideológiagyártás eszközeiről, a propagandáról, arról, hogy az emberek miért olyan fogékonyak az ideológiákra, stb...:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid072

(A legfelső sor a kép tetején, "Ideológiák". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Érdekes lehet továbbá a Demokrácia és diktatúra című rész is.

Conchobar 2017.05.28. 11:43:46

Node, miért ne találkozhatnának a nácik és fasiszták? Pontosabban azok a szervezetek és egyének, akikre a náci-fasiszta jelzőket aggatják, illetőleg azok, akik önmagukat nácinak, fasisztának tartják? Amíg semmi törvénybe ütközőt nem tesznek (pl.amíg nem kezdik el szervezni a fennálló államrend erőszakos megdöntését), addig a szólásszabadság, a gyülekezési jog és a demokrácia szembeköpése az ellenük való fellépés, az ellehetetlenítésük megkísérlése

midnight coder 2017.05.28. 12:01:48

@Egyallampolgar: Európa a II világháború után picit túltolta az antifasizmust és a liberalizmust. Most ennek elég kínos következményei lesznek a következő 20 évben - a várható pusztításhoz képest Hitler tevékenységének következményei elhanyagolhatók lesznek. És ami a rosszabb: ez után már nem lesz feltámadás. Európa egyetlen bágyadt védekezése ez a pár nyamvadt neonáci - de túl kevés és túl későn.
Ezek azon túl hogy dühösen rázzák az öklüket nem túl sokat tehetnek, Nyugat-Európa bukása már rég lejátszott meccs, és ezen az sem változtatna ha hatalomra kerülnének.

Jakab.gipsz 2017.05.28. 12:48:01

@midnight coder: Kissé borúlátó vagy.

Az orosz-ukrán testvérnép, megtudnak egymásnak bocsájtani, ámde akik össze ugrasztották őket, azoknak ki bocsájt majd meg?

Világít a torony 2017.05.28. 13:36:47

@MaxVal BircaMan HJCD: A kommunista kágébés seggnyalói számára igen. Mint pl. neked is.

Világít a torony 2017.05.28. 15:57:56

@MaxVal BircaMan HJCD: Aki a putyini szovjet restaurációt demokráciának sejteti, azzal szemben feleslegesek az érvek. 27 évvel a szovjetek kitakarodása után ismét szovjet seggeket nyalni, főbenjáró bűn.

Világít a torony 2017.05.28. 19:14:16

Nem szűnt meg, szunnyadt. A sarló és kalapács mindenhol ott virít, nem számít mit hazudozol megbízásból.

Egyallampolgar 2017.05.28. 19:53:19

@midnight coder: Nem értek egyet veled. "Európa a II világháború után picit túltolta az antifasizmust és a liberalizmust."
Erre még talán azt is gondolom, hogy valóban. Lehetséges. De talán érthető. Noha a túlzsai fontosak. Szerintem pl, túlzás az önkényuralmi jelképek törvény tiltása. Mintha egy hülye kevésbé lenne náci ha a piros zászló közepén a fehér körön horogkereszt helyett fogaskereket lobogtat.
A Nyugat-Európa bukása mantra szerintem sokévszázados közhely. Amíg van liberalizmus, van szólásszabadság, van esély a feszültségeket nyíltan megvitatni, van esély megújulni. Nézzük a legújabb menekültválságot. Mamár senki nem gondolja, hogy a liberalizmus azt kell jelentse, hogy bámennyi szerencsétlent le kell telepíteni Európában. Lassan, de kezd kialakulni az optimális megoldás.
Könnyű volt liberálisnak lenni 2007 válság előtt amíg hasított a jólét mindenhol. Most derül ki, kinek fontosabb a teli has mint a szabadság. Petőfinek erre már volt válasza.

szamtanmertanfizikapeterbacsitanitja 2017.05.28. 23:20:20

@Világít a torony: Ne aggódj! Mint a cikkből is kiderül, a horogkereszt is sokfelé virít!:-DDD

Gerilgfx 2017.05.29. 13:22:44

a nácizmus, a fasizmus, a neonácizmus, nacionalizmus, altright, stb mind külön fogalmak. persze a balliberálisok ezeket összemossák - vesztükre, mert így már egy egyszerű találkozót sem bírnak kibogozni.
süti beállítások módosítása