Péter bácsi forditásai

Péter bácsi forditásai

WELT: Oroszország arannyal "nyomja le" a dollárt

2016. március 01. - szamtanmertanfizikapeterbacsitanitja

WELT: Oroszország arannyal "nyomja le"  a dollárt

 

rissítve: )386292709212362
Moszkva aktívan növeli aranytartalékait és ezzel kihívást dob a "mindenható" dollárnak és a nyugati pénzügyi rendszernek, írja a német kiadvány.
 
Золотые слитки. Архивное фото

MOSZKVA,  FEBRUÁR 26-  RIA Novosztyi.

Oroszország és Kína aktív tevékenysége az arany piacán fokozzák a fém iránti bizalmat és aláássák a dollár uralmát.  A nyugati országok pénzügyi rendszerével szembeni növekvő szkepticizmus mellett ezek a tevékenységek megfosztják az USA-t az eszközeitől, írja a  Die Welt.

Instabil gazdasági helyzetben az arany jó biztosítás.  Ezt a fémet az egész világon értékelik és a mennyisége nem növelhető mesterséges úton.  A monetáris arany képes megvédeni tulajdonosát az árfolyamok világpiaci ingadozásaitól és az országnak megbízható védelmet biztosít a krízisek ellen,írja a kiadvány.

 

Oroszországnak a szankciók, és a csökkenő olajárak mellett egyszerűen elengedhetetlen, hogy megszabaduljon a dollártól való függéstől, és Vlagyimir Putyin elnök már megtette a szükséges lépéseket ebbe az irányba.  2005-től az állam aranytartalékai mintegy négyszeresre és csak az utóbbi 12 hónapban több mint 200 tonnával növekedtek, jegyzi meg a cikk szerzője.

Oroszországnál csak egy ország vásárolja fel aktívabban az aranyat, Kína.   Az elmúlt évben a tartalékai egyből 62%-ra növekedtek, és kis híján elérték az 1600 tonnát.  Az arany ilyenformán pénzügyi fegyverré válik, melyet az országok a nyugati valuták dominanciájának megtörésére, valamint Amerika és Európa hatalmának aláásására használnak.    Mellesleg Washingtont a hasonló akciók aligha lepik meg - maga is felhasználta a dollárt, hogy nyomást gyakoroljon Oroszországra, hangsúlyozza a kiadvány. 

Oroszország aktivitása az aranypiacon "szárnyakat adott" a nemesfém árának, mely 2012 óta most áll a legmagasabban.  Mivel a nyugati országok adósságai folyamatosan nőnek, és a pénzügyi rendszer., melyet az USA ural, egyre instabilabbá válik, sok államnál felmerül a szükséglet, hogy a dollárnál valami megbízhatóbb dologgal biztosítsa magát.  Oroszország és Kína számára az aranytartalékok feltöltése stratégiai jelentőségű, mivel a valutától való függetlenségük lehetővé teszi számukra, hogy kihívást dobjanak Washingtonnak és hatást gyakoroljanak a világgazdaság erőinek átrendezésére, vonja le a végkövetkeztetést a szerző.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koszovoukrajnanakkemenylecketad.blog.hu/api/trackback/id/tr908426718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása